Son Güncelleme: 3 Mayıs 2024 15:56:04

Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek 4 Mayıs 2013 Cumartesi akşamı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Verdiği konserde dinleyicilerine keyifli vakit geçirten çoğunluğunu Trabzonluların oluşturduğu Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu Trabzon, Artvin, Samsun, Sivas, Sakarya gibi birçok yöreye ait türküyü seslendirerek unutulmayacak bir konser verdi.

TRT Emekli Koro Şefi ve Ses Sanatçısı Serbülent YASUN yönetimindeki koro ayakta alkışlandı.

Büyük katılımın olduğu gecede Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu her zamanki gibi yine hemşehrilerini yalnız bırakmayarak en önde yerini aldı.

Konser Kuzeyin Uşakları'nın gösterisiyle son buldu. Daha önce Trabzon ve Kardeş Şehir Kahramanmaraş'ta çok başarılı konserler veren koro, 2010 yılında Ankara'da kuruldu, çok kısa bir zamanda amatör korolar arasında en başarılı koro oldu.

Konserde koro türkülerin yanı sıra solo parçalarda seslendirildi, solistler Perihan Sarsılmaz, Alper Yavuz, Hüseyin Gündüz, Kemal Bostan, Fazilet İnaltun, Filiz Seda Uzman, Elif Sarsılmaz, Erdal Güneş, Sonay Nebioğlu, Nevzat Karaçam , Ekin Yücel, Levent Güçer, Yeliz Öztürk, Hayati Arslan , Coşkun İskenderoğlu, Eda Cömert, Seher Erol izleyenlerden tam not aldı.

Yayınlanma Tarihi : 5 Mayıs 2013

Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu´nun
Şef Serbülent YASUN yönetiminde vereceği konseri onurlandırmanızı dileriz.
Yer: Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi
Konser Salonu
Tarih: 4 Mayıs 2013
Saat: 19:30

İrtibat: 0 312 418 17 58
Yayınlanma Tarihi : 24 Nisan 2013

Vakfımız Türk Halk Müziği Korosu´nun
Şef Serbülent YASUN yönetiminde
KANAL B televizyonunda verdiği konser,
13 Nisan CUMARTESİ günü Saat 13:00´de ekrana gelecektir.

Bu keyifli konseri kaçırmamanız dileğiyle.
Yayınlanma Tarihi : 9 Nisan 2013
HER YÖNÜYLE
TRABZON ETKİNLİKLERİ-7
21-24 ŞUBAT 2013
Yayınlanma Tarihi : 23 Mart 2013

Kahramanmaraş ve Trabzon arasındaki kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde şef Serbülent Yasun yönetimindeki Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

Kahramanmaraş ve Trabzon yöresi ile çeşitli yörelere ait sevilen türkülerin seslendirildiği konserin ardından Kahramanmaraş Belediyesi ve Kuzeyin Uşakları Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yaptığı konuşmada, iki kent arasındaki dostluğun geçmişinin 600 yıla dayandığını ifade ederek, bu tür etkinliklerle her iki şehir arasındaki kardeşliği pekiştirmeyi, kültür-sanat etkinlikleriyle ilişkileri sürdürmek istediklerini söyledi.

Aslen Trabzonlu olan ve bir dönem Kahramanmaraş Valiliği görevini de yürüten TBMM eski Başkanı Necmettin Karaduman ise Kahramanmaraş'ın, kalbinde çok müstesna bir yere sahip olduğunu kaydetti.

"Ne mutlu ki bu iki şehir arasında kurulan dostluk ve kardeşlik köprüsüne katkı verebildiysem" diyen Karaduman, görev yaptığı dönemde Kahramanmaraş'taki en işlek caddeye "Trabzon Caddesi", Trabzon'daki en işlek bulvara ise "Kahramanmaraş Bulvarı" adının verildiğini anımsattı.

Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül de Kahramanmaraşla Trabzon arasındaki dostluğa değindi.

Konser sonrası Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, TBMM eski Başkanı Necmettin Karaduman'a bakır işleme kayık tabak hediye ederken, aynı zamanda Trabzon Vakfı Türk Halk Müziği Korosu Şefi Serbülent Yasun'a da çiçek takdim etti.

Yayınlanma Tarihi : 26 Nisan 2012